Jurnaliştii cer Parlamentului şi Curţii Constituţioanle sancţionarea lui Traian Băsescu

  Gadea Basescu

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia specială realizată împreună cu jurnalistul Adrian Ursu, scrisoarea care va fi înaintată judecătorilor Curţii Constituţionale şi Parlamentului, cu scopul de a sancţiona încălcarea repetată a Constituţiei României de către preşedintele Traian Băsescu.

„Niciodată, până acum, societatea civilă nu a luat o poziţie atât de clară când Traian Băsescu a încălcat Constituţia. (..) Este o scrisoare ce o înaintăm judecătorilor Curţii Constituţionale şi Parlamentului României”, a spus Mihai Gâdea, subliniind că este unul dintre semnatarii ei. Ceilalţi doi semnatari sunt Adrian Ursu şi Mircea Badea.

„Domnule Preşedinte al Curţii Constituţionale, Stimaţi Judecători ai Curţii Constituţionale a României, Ne adresăm Excelenţelor Voastre, întrucât faceţi parte din forul care „este garantul supremaţiei Constituţiei”; Respectarea Constituţiei României este nu numai o îndatorire generală ci este o obligaţie directă pentru fiecare dintre Înalţii Reprezentanţi ai Statului Român.

În calitatea noastră de cetăţeni constatăm că în ultima vreme există tot mai dese atingeri aduse integrităţii ansamblului de reguli şi principii ale legii fundamentale şi încălcări explicite ale articolelor legii fundamentale a României”.

Citeste si...  De ce nu ar trebui sa spunem "La multi ani" de Sfanta Maria Mare?