Mihai Fifor este varianta de premier intermiar pe care PSD o trimite la Cotroceni, în locul lui Mihai Tudose. Președintele României Klaus Iohannis nu îl acceptă pe Paul Stănescu.

Potrivit unor surse din Guvern, premierul demisionar Mihai Tudose vrea să îi înmâneze personal demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudose s-a prezentat în cursul dimineții la Palatul Victoria.

Alegerea lui Mihai Fifor nu este o surpriză. Este este un apropiat al lui Liviu Dragnea, și a fost ales de liderul PSD la șefia unui for improtant din partid, Consiliul Național al PSD.

El s-a aflat alături de Liviu Dragnea în turneul pe care președintele PSD l-a făcut în filialele din Moldova, în momentul declanșării scandalului dintre Tudose și Dan. Potrivit unor surse politice, actualul vicepremier Paul Stănescu a fost nominalizat de liderul PSD, Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii social-democraților de la Suceava, ca variantă de premier, în locul lui Mihai Tudose.

Cine este Mihai Fifor

Mihai-Viorel Fifor are 47 de an și este senator de Dolj. A fost preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie în fostul mandat şi conduce PSD Craiova din 2010. În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana, iar anul acesta a devenit președintele comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. În 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe  Fifor ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, propunerea, motivând că nu are experiență în acel domeniu.

Citeste si...  Pozitii sexuale in functie de inaltime! Vezi care ti se potrivesc cel mai mult

Fifor este licenţiat în Filosofie. Are un masterat în ”Literatura română”, tot la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova.

A lucrat cacercetător ştiinţific principal, Institutul de Cercetări socio-umane ”C. S. Nicolaescu – Plopşor”, a fost director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Dolj, manager la Muzeul Olteniei din Craiova.

Fifor a fost în 2009 secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor și secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor  în mai-dec. 2012.

A fost preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Craiova și senator la al doilea mandat.

În iunie 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihai Fifor pentru a ocupa funcţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, la 15 iulie, propunerea prim-ministrului, motivând că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

La 9 februarie 2016, senatorul Mihai Fifor a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate.