Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a declarat luni la Parlament că nu există o discuţie privind nominalizarea sa pentru funcţia de premier. Întrebat despre o posibilă nominalizare a sa pentru şefia Guvernului, Mihai Fifor a răspuns: „Categoric nu există o discuţie în acest sens”.

El a spus că ”sunt întrunite toate condiţiile” ca o propunere de premier din partea majorităţii parlamentare PSD – ALDE să fie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat cu nimic, Constituţia este aceeaşi – aşadar sunt întrunite toate condiţiile ca o propunere de premier din partea majorităţii parlamentare PSD – ALDE să fie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis”, a arătat Fifor.

Întrebat dacă PSD a făcut vreo evaluare privind alegerile anticipate, Mihai Fifor a răspuns: „Haideţi că mergem mult prea departe. V-am spus – moţiunea de cenzură trece miercuri şi odată cu trecerea moţiunii de cenzură sperăm să revenim la normalitate, adică la o ţară care să fie guvernată legitim de un prim-ministru, care să fie desemnat aşa cum prevede Constituţia, pe baza propunerii majorităţii parlamentare, şi desigur de un Guvern pe care de asemenea să îl voteze Parlamentul aşa cum prevăd legile ţării în acest moment”.

Citeste si...
Grindeanu avertizează USR şi PNL: ”E incorect faţă de primari să îi consideraţi hoţi”

De partea cealaltă, Sorin Grindeanu crede că moţiunea de cenzură ”cu siguranţă” nu ar trece şi le-a transmis colegilor săi din PSD să fie conştienţi de faptul că orice vot în favoarea acesteia înseamnă mai puţină putere pentru partid şi mai multă putere pentru preşedintele Klaus Iohannis.

„Există suficienţi colegi acum în PSD care nu sunt de acord cu modul în care Liviu Dragnea conduce PSD şi faptul că votăm o moţiune împotriva propriului guvern. Cu siguranţă nu ar trece. Ştiu că sunt suficienţi de mulţi oameni responsabili care ştiu că nu-şi pot da jos de la guvernare propriul partid. Cred că e extrem de important să facem această precizare. Vreau ca toţi colegii mei să fie conştienţi că dacă moţiunea de cenzură ar trece, atunci vom ajunge la mâna preşedintelui Klaus Iohannis. Eu lucrurile acestea le-am spus în CEx. Vreau să fie conştienţi toţi colegii mei că fiecare bilă pe care o vor băga în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă putere pentru preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat premierul Grindeanu duminică, la Palatul Victoria.