Ziua de miercuri va fi caldă, cu maxime de peste 20 de grade în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi în est, se vor depăşi chiar şi 25 de grade Celsius. În celelalte zone, însă, norii vor fi numeroşi şi vor aduce averse puternice, tunete, fulgere, vijelii şi grindină. Avertizările de inundaţii pentru rârurile din Maramureş şi Transilvania sunt în vigoare şi astăzi.

Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai, în București
În Bucureşti urmează o perioadă cu vreme frumoasă şi liniştită, dar vântul va rămâne alert. Temperaturile vor creşte până la 26 de grade Celsius după-amiază, iar presiunea aerului nu va crea probleme deosebite. Soarele va fi generos şi joi, dar vineri şi sâmbătă, ploile vor reveni în Bucureşti. Ele vor fi însoţite de fenomene electrice şi vor lua pauze mai mari doar pe timpul nopţii. Temperaturile vor scădea uşor.

Prognoza meteo la mare
La mare, însă, va fi vreme de plajă până vineri. Termometrele vor indica între 22 şi 25 de grade Celsius în toate staţiunile, dar apa mării se va menţine destul de rece pentru baie şi nu va avea mai mult de 19 grade Celsius.

Citeste si...  Temperaturi de primăvară. Prognoza ANM pentru acest sfârşit de săptămână

Prognoza meteo la munte
La munte, ploile torenţiale vor lua pauze destul de scurte până la finalul săptămânii. Prin urmare, se vor acumula cantităţi însemnate de apă şi se va menţine riscul de inundaţii. Vântul va avea intensificări şi, din loc în loc, va cădea grindină.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Joi, vremea instabilă va fi prezentă tot în vest, centru şi nord.

Vineri, însă, ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării, vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice, iar cantităţi mai mari de apă se vor acumula în est şi în sud-est. Totodată, temperaturile vor pierde câteva grade.

Sâmbătă, înnorări accentuate şi averse vor fi în nordul, în centrul, în estul şi în sud-estul ţării, dar, spre seară, fenomenele se vor restrânge.

prognoza meteo meteo romania vreme romania