International, Life, Stiri

Micul dejun englezesc, în pericol de dispariţie

Cel mai ameninţat produs din meniu este… dulceaţa

breakfast_16883500

Micul dejun englezesc este în pericol de dispariţie, dulceaţa servită în mod tradiţional la această masă fiind subiectul unui proiect de lege al Uniunii Europene prin care se doreşte reducerea conţinutului de zahăr din acest produs.

O deputată liberal-democrată, Tessa Munt, al cărei partid pro-european face parte din guvernarea britanică, a vorbit, miercuri, despre acest proiect al UE de a scădea de la 60 la 50% procentajul minimal de zahăr din dulceţuri.

„Sper ca această dezbatere să nu însemne moartea micului dejun tradiţional englezesc, aşa cum îl ştim”, le-a spus Tessa Munt deputaţilor britanici.

„Ştim cu toţii la ce trebuie să ne aşteptăm atunci când cumpărăm dulceaţă din magazin – la un produs de bună calitate, de o culoare frumoasă şi cu un termen de valabilitate de circa un an”, datorită conţinutului minim de zahăr de 60%, a mai spus aceasta.

„Reducând procentajul de zahăr din dulceaţă, ea îşi va pierde consistenţa. Rezultatul va fi un noroi omogen tartinabil care nu va semăna cu nimic din ceea ce ştim că există în Anglia (în ceea ce priveşte dulceaţa, n.r.)”, a mai spus deputata, care şi-a exprimat temerile că producătorii de dulceaţă ar putea înlocui zahărul cu produse mai ieftine şi proaste.

Riscul ar fi să se ajungă la „produse comparabile cu dulceţurile franţuzeşti şi germane şi, mai rău, chiar cu cele americane, obţinând în cele din urmă o pastă tartinabilă de fructe”, a mai spus aceasta, potrivit postului BBC.

Însă Guvernul britanic sprijină iniţiativa UE. Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Mediului, măsura va „impulsiona economia”, „va ajuta producătorii britanici să exporte produse mult mai uşor” şi „va permite amatorilor de dulceţuri din toată lumea să deguste delicioasa dulceaţă britanică”.

 

blank