Reputatul medic epidemiolog Michael Osterholm, profesor regent şi director al Centrului pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota, susţine că cea mai „neagră” perioadă a pandemiei de COVID-19 urmează să vină.

Michael Osterholm a anunţat apogeul dezastrului cauzat de pandemia de COVID-19 în „următoarele 6-12 săptămâni, care vor fi cele mai lungi şi întunecate momente de la răspândirea virusului”.

De asemenea, epidemiologul american a mai dat o veste rea. Un vaccin pentru COVID-19 nu va fi disponibil mai devreme de al treilea trimestru al anului 2021.

Michael Osterholm s-a raportat la SUA şi a anunţat că până de Crăciun numărul cazurilor va creşte zilnic până la 75.000. Deja, opt milioane de americani s-au infectat cu noul coronavirus.

Medicul a prezis pandemia de COVID-19 în 2017, în cartea sa ‘The most lethal threat’. O perioadă lungă de timp, Michael Osterholm a avertizat că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918, care a cauzat între 50-100 de milioane de decese la nivel global.

Până în acest moment, la nivel global au fost înregistrate 42 de milioane de cazuri de COVID-19, 28 de milioane de persoane au fost declarate vindecate şi 1 milion de persoane au decedat.

Citeste si...
Cel mai nou obicei sexual al tinerilor îi șochează pe experți. Voi faceți asta?