Meteorologii vin cu vești bune și anunță că vremea se va îndrepta în următoarea perioadă. În februarie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normal în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice şi, în general, sub normă în restul teritoriului. Apoi, în martie, mediile pot ajunge şi la 12 grade Celsius, iar luna aprilie va fi una normală din punct de vedere termic.

Elena Mateescu, directorul general al ANM a vorbit despre impactul temperaturilor scăzute din ianuarie asupra culturilor agricole.

„Este nevoie de monitorizarea atentă a culturilor aflate în vegetație, în câmp, dar și la speciile pomiviticole. În cazul unor pomi foarte sensibili, cum sunt caisul sau piersicul, aceste temperaturi pot să genereze anumite pierderi în ceea ce privește viabilitatea mugurilor de rod”, a declarat Elena Mateescu.

Citeste si...
Meteorologii au spus cum va fi vremea în august

„Nu vom sti cum vom evolua luna din aceasta perspectiva a extremelor de temperatură, luna februarie pentru că aceste estimări nu ne dau imaginea perioadelor de vreme severă, ci doar o apreciere legată de abateri față de media lunii în care ne aflăm”, a mai spus Mateescu.

Martie, prima lună a primăverii, este caracterizată drept capricioasă din punctu de vedere meteorologic.

„Din punct de vedere termic este posibil să avem valori mai mici decât în mod obișnuit, iar după cantitățile lunare de precipitații pare o lună mai bogată”, a explicat șeful ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.