Potrivit meteorologilor, parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie vom avea parte de ninsori şi viscol în intervalul 08 – 22.

ninsori_bucuresti_99083600
Potrivit ANM, jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp.
În ceea ce priveşte zona montană, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.
Vântul nu va lipsi nici el din peisaj şi va avea intensificări mai ales la munte, suflând cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile.
Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

Citeste si...
Primul mesaj al noului președinte al SUA, Donald J. Trump