Social, Stiri

MESAJUL familiei lui DINU PATRICIU cu privire la înmormântare

DINU PATRICIU a murit la Londra, unde se afla internat de două săptămâni la o clinică. Omul de afaceri suferea de cancer. Familia lui Dinu Patriciu a exprimat într-un comunicat că își dorește ca funerariile să aibă loc în condiții de decență.

patriciu_achitat_f9b3e47b99_40718700

„Ii informam pe toti cei care i-au fost apropiati ca funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in Bucuresti la o data si intr-un loc care vor fi comunicate de indata ce formalitatile vizand aducerea trupului sau neisufletit din Marea Britanie in Romania se vor finaliza.
Ne exprimam, din nou, dorinta ca despartirea de Dinu Patriciu sa aiba loc in conditii de maxima sobrietate si decenta.
Multumim inca o data tuturor celor care, pana in prezent, si-au manifestat durerea fata de pierderea lui Dinu Patriciu, compasiunea fata de rudele acestuia, precum si interesul de a participa la ceremonia funerara.
Familia Patriciu”, potrivit comunicatului de presă.

Cine a fost DINU PATRICIU?

Dan Costache Patriciu, s-a născut la data de 3 august 1950, în familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelică, potrivit wikipedia.

Tatăl său, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizică și mineralogie și a lucrat ca geolog-șef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Română (societate română cu capital anglo-olandez), o sucursală a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co. Tatăl său a fost anchetat de către Parchetul Militar din România în scandalul „sondelor deviate”, care a făcut valuri timp de doi ani în presa vremii. În acea vreme, Inspectoratul Minier al Statului acuza Societatea Astra Română că exploatează petrol din zone proprietate a statului, cu sonde deviate.

„Așa este, tata a fost petrolist. În momentul în care am luat decizia rațională de a trece spre petrol, de a mă îndrepta spre domeniul energiei, evident că a jucat un rol și copilăria în care auzeam despre mișcări tectonice, sinclinale… și așa mai departe. Dar probabil că exista și un destin”

blank