O comisie parlamentară va ancheta modul în care s-au derulat alegerile prezidențiale din 2009, când Traian Băsescu a câștigat al doilea mandat în fața lui Mircea Geoană. Decizia au luat-o Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu după dezvăluirile făcute de Dan Andronic. Acesta a afirmat că mai multți oameni politici, printre care Gabriel Oprea, dar și șefi ai instituțiilor de forță. Laura Codruța Kovesi, procuror general al României la acea vreme, George Maior, șef al SRI, și Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, ar fi avut o întâlnire în seara anunțării rezultatelor.

Adrian Năstase a spus, la Antena 3, că dacă Băsescu nu ar fi câștigat, fanii săi ar fi putut declanșa, în România, o situație asemănătoare cu cea din Ucraina.

Citeste si...  Ce greșeli faci când îți cumperi lenjerie intimă

”Traian Băsescu încearcă să se apare atacând. Cei care au pierdut nu sunt eu, Geoană sau Ponta, ci românii cărora li s-a promis că vor trăi altfel. Îi urez: ”Să trăiești bine, Traiane!”. Eu am plătit cu 10 ani în justiție, cu două condamnări. Pentru România a fost bine. Ar fi rezultat ceva de genul protestelor de azi, sau mai dur. Dacă lucrurile nu ar fi fost calme, poate ratam intrarea în UE. Eu m-aș fi așteptat ca Băsescu să înțeleagă aceste lucruri. E posibil ca serviciile de informații să fi avut anumite opțiuni politice. Va avea posibilitatea să afle adevărul despre alegerile din 2009 și, poate, din 2004.”, a spus Adrian Năstase la Antena 3.