Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, în cadrul Conferinţei pentru Securitate de la Munchen, că preşedintele rus Vladimir Putin nu va fi intimidat, dacă Ucraina primeşte arme din alte ţări, relatează Daily Telegraph în ediţia electronică.

Merkel: Putin nu va fi intimidat dacă Ucraina primeşte arme din alte ţări

„Sunt ferm convinsă că acest conflict nu poate fi soluţionat prin mijloace militare (…) Nu îmi pot imagina o situaţie în care echipamente îmbunătăţite pentru armata ucraineană l-ar impresiona pe preşedintele Putin în aşa fel încât să creadă că va pierde în plan militar. Trebuie să o spun direct”, a afirmat Merkel, care consideră că liderul rus nu ar fi intimidat dacă Statele Unite decid să trimită arme Ucrainei.

Cancelarul a precizat că forţa nu s-a dovedit a fi o soluţie cu Rusia nici în trecut.

„Am crescut în Germania de Est, am văzut Zidul (Berlinului). Americanii nu au intervenit în cazul Zidului, dar în final am câştigat”, a mai spus Merkel.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discuţiilor la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrări de arme forţelor ucrainene generând opinii divergente în rândul politicienilor şi experţilor. care participă la reuniune.

Reprezentanţii americani susţin opţiunea furnizării de arme Ucrainei, în timp ce Germania şi alte ţări europene se opun acestei variante.

Citeste si...
SUA ANTRENEAZA SOLDATI UCRAINIENI!