Un tribunal din Berlin dă marţi verdictul într-un caz în care cancelarul german Angela Merkel este acuzat pentru criticile aduse unei poezii satirice la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, transmite DPA potrivit Agerpres

Autorul poeziei, actorul de comedie Jan Böhmermann, a dat-o în judecată pe Merkel pentru comentariile făcute în urmă cu trei ani. Ea afirmase că poezia controversată ”răneşte în mod deliberat”. Böhmermann i-a solicitat instanţei să îi interzică Angelei Merkel repetarea unor critici de acest fel.

Merkel a calificat drept o greşeală declaraţia sa.

Acuzarea şi apărarea sunt reprezentate marţi de avocaţi.

La finalul lunii martie 2016, Jan Böhmermann a citit la postul public de televiziune ZDF poezia sa experimentală pentru a testa libertatea de exprimare în Germania, caz care a dus la un scandal diplomatic între Berlin şi Ankara.

Citeste si...
Lupta pentru şefia PNL se anunţă a fi interesantă. Cine va candida CONTRA lui Ludovic ORBAN. „A avut o atitudine greşită”

Avocatul lui Böhmermann, Reiner Geulen, a declarat că este inacceptabil pentru guvernul german ca ”din motive politice să interfereze cu împărţirea justiţiei libere şi independente cu evaluări legale”.

Jan Böhmermann consideră că în cazul său au fost încălcate libertatea presei şi libertatea de exprimare artistică.

Ancheta privind insultarea unui şef de stat de către Böhmermann a încetat în toamna lui 2016. Într-un alt caz, totuşi, el a primit interdicţia de a repeta anumite versuri ”defăimătoare” ale poeziei respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.