Ducii de Sussex, prințul Harry și Meghan Markle, au anunțat că renunță la rangul de membri seniori ai Casei regale britanice fără să se fi consultat înainte cu regina Elisabeta a II-a și cu prințul William, relatează BBC.

Palatul Buckingham a primit vestea cu „dezamăgire”, mai spun sursele citate de BBC.

Reacția oficială a fost foarte scurtă: „ Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Le înțelegem dorința de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate care vor dura mult”, arată un comunicat al Palatului Buckingham.

Harry şi Meghan au anunțat pe Instagram că au hotărât să renunţe la rangul de membri seniori ai Casei regale, ceea ce înseamnă că cei doi fac un pas în spate şi se distanţează.

Citeste si...  Multinationalele asalteaza Bucureștiul. Greu găsești birouri libere

Ducii îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord şi mai spun că vor munci pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Decizia vine după mai multe luni în care jurnaliştii au vorbit pe larg despre o răcire a relaţiilor între Harry, fratele său, William şi regina Elisabeta a doua. Cea mai recentă dovadă a fost de Crăciun, când ducii de Sussex şi-au petrecut sărbătorile în Canada.