Megan Rapinoe (35 de ani), câștigătoarea Balonului de Aur în 2019, a susținut că cele două staruri ale fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo și Leo Messi, ar trebui să-și folosească mai mult popularitatea în lupta împotriva rasismului.

Cunoscută pentru declarațiile pe diverse teme politice și susținătoare a egalității, Megan Rapinoe, campioană mondială în 2019 cu reprezentativa Statelor Unite, a criticat lipsa de implicare în lupta contra rasismului a celor două vedete care au dominat fotbalul în ultimul deceniu, Cristiano Ronaldo și Leo Messi.

„Aveau posibilitatea să facă foarte multe lucruri dacă își foloseau nivelul enorm al popularității lor în bătălia împotriva rasismului. Nu mă refer doar la purtarea tricourilor Black Lives Matter, ci mult mai în profunzime”, a declarat Rapinoe pentru L’Equipe, citată de goal.com. Sportiva din SUA l-a sfătuit pe Kylian Mbappe, reprezentantul tinerei generații, să ia atitudine în acest sens.

„Sper că Mbappe va înțelege în curând impactul pe care îl poate avea. Și cum această influență poate fi formidabilă pentru el. A venit pe lume cu un dar extraordinar care îi permite să ducă o viață confortabilă. S-ar putea să vă întrebați cum puteți inspira tinerii și sper să înțelegeți că puteți schimba lumea. Dacă vrei să fii un rege, fii cel mai bun rege care poți fi”, a adăugat Megan Rapinoe.

Megan Rapinoe, feministă convinsă, a fost criticată aspru pentru o afirmație la adresa lui Virgil van Dijk
Rapinoe a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2019. În timpul galei la care i s-a acordat premiul, americanca a făcut o afirmație care a fost dur criticată ulterior. Megan Rapinoe a spus că Virgil van Dijk ar fi trebuit să câștige premiul de cel mai bun fotbalist „doar pentru cât de bine arată”.

Pe Twitter au apărut imediat foarte multe reacții, care criticau atitudinea jucătoarei. Unul dintre utilizatori a spus: „Dacă Van Dijk ar fi spus asta despre ea, l-ar fi acuzat imediat de misoginism. Ar fi spus că este îngrozitor pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Mai mult, ar fi fost nevoit să își ceară scuze public, pe rețelele de socializare”.

„Dacă spunea Messi sau Ronaldo că Rapinoe ar trebui să câștige premiul FIFA The Best pentru cum arată… Toate străzile din Milano s-ar fi umplut cu feministe care ar fi protestat pentru egalitate”, a fost un alt mesaj pentru Megan Rapinoe.


Citeste si...
Amintirile lui Fuego din copilărie...