Medicul Virgil Musta ne sfătuiește  că trebuie să purtăm mască de protecție atunci când ne întâlnim cu cineva sau când ne aflăm într-o zonă aglomerată. ”Este singura soluție să ne protejăm”, spune medicul.

Medicul Virgil Musta ne sfătuiește în spațiul deschis, dacă ne aflăm singuri nu trebuie să purtăm mască, dar acolo unde ne întâlnim să stăm la povești cu cineva sau e o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să-ți tușească în față, acolo trebuie purtată mască. Este singura soluție de a ne proteja.

Potrivit medicului, este binevenită intenția ca pacienții asimptomatici să stea la domiciliu.

”Medicii de familie vor primi setul de întrebări pe care să le pună zilnic pacienților și funcție de răspunsuri și de criteriile de severitate vor îndruma pacienții spre clinicile de boli infecțioase dacă prezintă forme de agravare a bolii. Ceilalți, care prezintă astfel de semne, sunt îndrumați să fie evaluați în spitale”.

COVID-19 în România
Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.


Citeste si...
Medicii francezi susțin că pierderea mirosului e simptom de coronavirus