Motivarea deciziei este uluitoare: „E bogat”

 Bradisteanu

Şerban Brădişteanu a scăpat de închisoare pentru că a moştenit o avere şi nu avea cum să ia mită! Asta susţin magistraţii de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei prin care cunoscutul medic cardiolog a fost achitat. În document, judecătorii arată că Ministerul Justiţiei a manifestat un total dezinteres în lămurirea şi dovedirea pretenţiilor civile astfel că sechestrul a fost ridicat de pe averea medicului.

Faima în lumea medicală a fost un atu pentru Şerban Brădişteanu. Medicul a scăpat de detenţie şi pentru că e un renumit cardiolog. ”Inculpatul era (şi e) o persoană cunoscută în lumea medicală, de notorietate. Era cunoscut în egală măsură de reprezentanţii tuturor firmelor ofertante, participante la licitaţie.”

Un alt motiv pentru care medicul nu a fost condamnat e şi faptul că, susţin judecătorii, este un om bogat. „Avea posibilități materiale moştenite din familie şi câștigate ca urmare a exercitării activităţii sale. A lucrat în Germania și în ţară. Statutul social îi oferea posibilitatea să nu dea curs unor tentaţii materiale (…)”

Nici Ministerul Justiţiei, prejudiciat în acest caz nu a ajutat la soluţionarea dosarului.”(…) Ministerul Justiţiei a manifestat un total dezinteres în lămurirea şi dovedirea pretenţiilor civile şi pentru a veni în sprijinul aflării adevărului”.

Şerban Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti în ianuarie anul acesta. Medicul era acuzat de abuz în serviciu şi primire de foloase necuvenite. Procurorii l-au cercetat pentru că ar fi luat mită patru milioane de euro pentru a desemna o anumită firmă care să echipeze cu aparatură spitalele din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 

Citeste si...
De la o extremă la alta: din anorexică a ajuns... plină de muşchi