Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale băiețelului de la Botoșani, care suferă de malformații grave, acesta fiind născut cu șase degete la mâini și la picioare.

Micuțul din Botoșani care s-a născut cu șase degete la mâini și la picioare a fost evaluat de medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, aceștia fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supraviețuire ale copilului, născut cu multiple malformaţii.

Până la primirea rezultatelor testelor genetice, medicii sunt de părere că malformațiile bebelușului din Botoșani sunt cauzate de o boală cromozomială foarte rară.

“Este în momentul de față un prognostic extrem de rezervat. Suspicionăm un sindrom plurimalformativ de cauză genetică. În momentul de față, copilul respiră asistat de aparate. Nu se pune sub nicio formă în discuție vreo operație acum. Dacă se confirmă diagnosticul genetic pe care îl suspicionăm, speranța de viață este una foarte redusă”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Cuza Vodă din Iaşi, Bogdan Doroftei.

Citeste si...  Alianta USR şi PLUS se clatină! Un candidat la europarlamentare a demisionat si face acuzatii grave

Băiețelul s-a născut marți, la Maternitatea din Botoșani, la termen și a cântărit la naștere 2.200 de grame. Mama, o femeie de 31 de ani, se afla la a trei naștere și era monitorizată din timpul sarcinii, medicii suspectând o serie de malformații ale bebelușului. După naștere, micuțul a fost transferat în stare gravă, ventilat mecanic, la Iași, pentru o evaluare de specialitate.