Actualitate, Stiri

Medicii reținuți rămân și fără case?

s (6)

Medicii din “reţeaua silicoanelor” de la Spitalul de Arşi din Capitală primesc lovitură după lovitură. După ce managerul instituţiei, Vitalie Stan, şi doctorii Nicolae Antohi şi Cristina Isac au ajuns după gratii, acum anchetatorii vor să pună sechestru asigurător pe casele acestora pentru a putea recupera prejudiciul.

Intervenţiile chirurgicale pe mii de euro le-au adus, deopotrivă, sute de mii de euro în conturi, dar şi cătuşe pe încheieturile mâinilor. Şeful unităţii medicale, Vitalie Stan, medicii Nicolae Antohi şi Cristina Isac, dar şi ceilalţi doctori care puneau silicoane oricui le bătea la uşile cabinetelor din spitalul de stat ar putea rămâne fără un acoperiş deasupra capului. Poliţiştii de la “Grupări Violente” şi procurorii Parchetului Bucureşti ar vrea să ceară sechestru pe casele pe care aceştia le deţin.

La percheziţiile făcute în ziua în care anchetatorii au dat buzna în spital şi la locuinţele suspecţilor, s-au găsit 500.000 de euro bani lichizi şi peste 700.000 de euro în conturi. “Prejudiciul adus Casei de Asigurări de Sănătate este undeva la 100.000 de euro, ce va fi acoperit din sumele găsite de noi. Dar cel adus prin faptul că medicii au luat mită este mult mai mare, astfel că nu excludem să punem sub sechestru şi casele celor acuzaţi în dosar”, ne-au mărturisit surse judiciare.

20 de cliente sunt acuzate de dare de mită

Până acum, poliţiştii bucureşteni au audiat mai mult de 40 de persoane, mare parte femei, care au dat şpagă pentru operaţiile estetice. Nu mai puţin de 20 dintre acestea au fost deja puse sub acuzare pentru dare de mită, infracţiune pentru care ar putea sta în spatele gratiilor până la cinci ani. Deocamdată, cântăreaţa Anda Adam (foto) şi vedeta TV Mara Bănică nu au ajuns să dea declaraţii în faţa judiciariştilor, însă acest lucru se va întâmpla foarte curând. Ele ar putea primi pentru dare de mită inclusiv pedeapsa cu închisoarea.

77 de spitale, controlate «la sânge» de Ministerul Sănătăţii
După scandalul uriaş privind decontările ilegale de operaţii de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au început, de ieri, controalele în unităţile spitaliceşti. Vizate, în principal, sunt secţiile de chirurgie şi modul în care sunt internaţi pacienţii. “Echipele mixte ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ale Ministerului Sănătăţii au început controale în secţiile de chirurgie din 77 de spitale din România”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătăţii. Primul control a avut loc la spitalele de pe platforma medicală de la Fundeni. Verificările vor ţine până pe data de 30 mai. Numele spitalelor luate în colimator nu au fost făcute publice.

blank