Medicii din Germania solicită guvernului impunerea unei carantine naționale stricte de două săptămâni, pentru a preveni colapsul sistemului sanitar.

Solicitările vin la scurt timp după ce planul autorităților de a impune o carantină strictă pentru perioada sărbătorilor pascale a fost rapid anulat. Medicii au cerut oprirea imediată a orice relaxări, având în vedere creșterea rapidă a cazurilor.

“Cerem politicienilor să nu abandoneze personalul din spitale“, a transmis Asociația pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență din Germania, potrivit DW.

Al treilea val al pandemiei impune măsuri restrictive dure
Personalul sanitar atenționează că Germania are nevoie de măsuri restrictive dure, accelerarea campaniei de vaccinare și testarea obligatorie în școli, pentru a depăși al treilea val epidemic.

Christian Karagiannidis, reprezentantul medicilor, a declarat că aproximativ 1000 de pacienți au ajuns la terapie intensivă de la mijlocul lunii martie, iar dacă rata continuă să crească“vom atinge capacitatea maximă în mai puțin de patru săptămâni, fără să exagerez”.

Medicii din Germania vrea carantină de doua săptămâni  de la începutul pandemiei de COVID19 sunt estimate 100.000 de infectări pe zi.

Citeste si...
Cetățeni din Belgia trebuie să poarte măști de protecție și pe stradă

La rândul său, șeful Institutului Robert Koch a avertizat populația să-și reducă contactele sociale în timpul sărbătorilor de Paște și a avertizat că, dacă nu se iau suficiente măsuri, numărul de noi infecții ar putea să depășească 100 de mii pe zi. Până în prezent, aproximativ 10% din populație a primit o doză de vaccin, iar sondajele arată că încrederea oamenilor în campania de vaccinare este în scădere.

De la începutul pandemiei Germania a avut 2.830.335 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, din care 77.039 decese, potrivit worldometers.info.