Testele pentru coronavirus ieftine, ușor de utilizat de oameni acasă și care pot fi produse la scară largă, ar putea reprezenta cheia pentru a opri criza sanitară susțin medicii de la Harvard

Medicii de la Harvard spun că avantajul acestor teste este că oferă rezultatele în doar câteva minute, spre deosebire de testele PCR care necesită de multe ori chiar și câteva zile pentru a fi procesate.

Dr. Michael Mina, epidemiolog de la Universitatea Harvard, a adus recent în atenția un nou test de Covid-19, care costă doar 1 dolar și este ușor de administrat acasă. Acest test ar putea fi „la fel de eficient ca un vaccin pentru a întrerupe transmisia coronavirusului”, a explicat aceasta într-un articol din Harvard Gazette.

Testele în cauză sunt dint hârtie, similare cu testele de sarcină, și oferă rezultate rapide și sunt deja dezvoltate de mai multe companii. Aceste teste nu sunt la fel de precise ca cele PCR efectuate în laboratoare, însă acest lucru nu reprezintă o problemă majoră, spune medicul.

Mina a explicat că FDA nu vrea să aprobe aceste teste deoarece nu sunt la fel de precise ca cele bazate pe exudat exudat nazo-faringian, însă acest lucru este importat doar dacă vorbim de o unealtă de diagnostic. Aceste teste sunt însă suficient de precise pentru a putea fi folosite la scară largă pentru screening – teste de prevenție. În cazul unui rezultat pozitiv, pacienții pot merge la medic pentru cercetări mai amănunțite.

Metoda de testare] va opri în mare parte transmisia și va face ca focarele să dispară în câteva săptămâni”, a transmis Michael Mina.

Profesorul este îngrijorat că aprobarea acestor teste ar putea depinde de precizia lor, care ar trebui să se apropie de cea a testelor PCR, ceea ce le-ar face mult mai scumpe și automat inaccesibile publicului larg.

O altă problemă importantă este faptul că majoritatea companiilor care produc astfel de teste sunt de mici dimensiuni și nu ar putea furniza suficient de multe teste.

Sursa: Harvard Gazette


Citeste si...
Corporaţiile de agricultura intre UE si Bigi Agr ruptură definitivă