Oamenii de stiinta au descoperit efectul neasteptat pe care il are asupra barbatilor administrarea unui anumit hormon.poza 15

Barbatii carora li se administreaza hormonul numit oxitocina devin fideli partenerei si nu mai sunt tentati sa aiba alte aventuri amoroase, spun cercetatorii.
Ei au observat ca acestia pastreaza, la propriu, distanta fata de femeile straine pe care le considera atragatoare, scrie The Telegraph.

Reactia lor a fost analizata in comparatie cu modul in care se comporta barbatii care nu au luat acest hormon.
Supranumita “hormonul tandretei”, oxitocina este produsa in mod natural de corpul femeilor in timpul nasterii si al alaptarii, pentru a crea o legatura afectiva intre mama si copil.

Rene Hurlemann, de la Universitatea din Bonn, a spus ca testele de vulpi demonstrasera mai de mult rolul acestui hormon in relatiile monogame. Acum s-a dovedit ca si oamenii reactioneze intr-un mod similar.

In cadrul acestui studiu, 57 de barbati au primit oxitocina sau placebo printr-un spray nazal, iar apoi au facut cunostinta cu o femeie atragatoare, iar reactiile lor au fost analizate.

Citeste si...  Vezi cu ce bunaciune s-a cuplat Brad Pitt

“Pentru ca oxitocina creste increderea in oameni a persoanei respective, ne asteptam ca barbatii sa o lase pe femeie sa se apropie chiar mai mult, insa reactia lor a fost opusa”, explica Hurlemann.

Rezultatele studiului sunt interesante, mai ales ca ambele categorii de barbatii au recunoscut ca femeia care a participat la teste este “atragatoare”, diferind numai atitudinea lor fata de ea.

Administrarea hormonului nu are niciun efect asupra barbatilor care nu au o relatie in momentul respectiv si nici asupra comportamentului lor fata de alti barbati.

Profesorul de psihiatrie Larry Young, de la Universitatea din Atlanta, spune ca acest hormon este, probabil, solutia gasita de natura pentru ca tatii sa nu-si paraseasca sotia si copiii.