Radu Mazăre, fostul edil al Constanţei, a fost adus la instanţa supremă care ia în discuţie, vineri, contestaţia sa în anulare, faţă de decizia definitivă din dosarul în care a fost condamnat pentru modul de retrocedare al unor plaje din oraşul pe care l-a administrat.

Mazăre este acum palid şi tras la faţă, regimul de detenţie fiind greu de „îndurat” pentru fostul primar la Gonstantei.  Acesta era îmbrăcat modest, în blugi, adidaşi şi o helancă. Mai mult, fostul edil a fost surprins în timp ce „privea în gol” spre judecătorii care îi decid soarta.

Radu Mazăre a scăpat de arestul preventiv, în dosarul Polaris. Decizia, definitivă

Magistraţii instanţei supreme au admis, în septembrie, contestaţia lui Radu Mazăre şi au revocat arestul preventiv dispus în dosarul Polaris, decizia fiind definitivă. Astfel, Radu Mazăre rămâne doar cu pedeapsa definitivă de 9 ani din dosarul retrocedărilor.

Citeste si...
Bătălia pentru Primăria Capitalei va fi crâncenă. Băsescu susține că nimeni nu îi poate interzice lui Nicusor Dan să candideze

„Cu majoritate, Admite contestaţia formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. (…) Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan prin mandatul de arestare preventivă nr.1/10 ianuarie 2018 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Fostul primar al Constantei a fost plasat iniţial, în dosarul Polaris, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis ulterior mandat de arestare pe numele său.

Fostul primar al Constantei a fost condamnat, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”.

Însă fostul primar al Constanţei, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.