Măștile medicale vor deveni obligatorii în spațiile deschise din Satu Mare, mai exact în piețele și târgurile aglomerate din județ, potrivit unei hotărâri luate vineri de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.

„Hotărâre măștile de protecție vor deveni obligatorii în spațiile deschise din Satul Mare măsura va intră în vigoare începând cu data de 1 august, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale, şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare.

Grupul de coordonare a acţiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acţiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârşit de săptămână în zonele aglomerate şi cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2″, a transmis Instituţia Prefectului printr-un comunicat.

Românii nu au voie să stea la terase pe timpul nopții
De asemenea, Prefectura Satu Mare a mai transmis că, tot de pe data de 1 august, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice sau nealcoolice pe terase, pe timpul nopții, în intervalul 23-6.

În afara acestor ore, opratorii economici care desfășoară aceste activități trebuie să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune. Nu sunt permise activități care presupun interacțiunea fizică, cu atât mai puțin dansul.

Citeste si...
Câinele MAI, vedetă, după ce a prins autorul dublei crime din Satu Mare în doar 4 ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.