Cifra de 13 asociată oricărei date din calendar este considerată de către persoanele superstiţioase una foarte rea, iar când aceasta cade ghinionul este şi mai mare.

ziua_de_marti_13_49076200

Cu marţi, 13, ne vom mai întâlni doar în octombrie, însă ziua de 13 va cădea de trei ori în acest an într-o altă zi fatidică, vineri. Astfel, ne vom întâlni cu vineri 13 în lunile februarie, martie şi noiembrie.

Ziua de vineri 13 este în credința populară o zi fatală în care se petrec nenorociri. Persoanele superstițioase nu au curajul în această zi ghinionistă, să întreprindă nimic, ca de exemplu încheierea unor contracte, sau să pornească într-o călătorie.

Cele mai întâlnite superstiţii legate de vineri 13:

In ziua cu pricina, incearca sa nu te aventurezi in fapte marete, ci continuati ziua normal, dar cu precautie.

Poarta ceva rosu pe tine pentru a tine deochiul deoparte.

Pune-ti un accesoriu din aur, caci acest metal pretios echilibreaza aura celui care il poarta, ferindu-l totodata de energiile nocive din jur.

Sparge un pahar ca sa spargi necazul din casa.

Se spune ca ai noroc daca gasesti o moneda pe jos. Dar nu poti umbra toata ziua de vineri 13 uitandu-te pe jos dupa monede. In schimb, poti face o fapta buna pe altcineva care crede ca o moneda de o suma infima gasita pe jos i-ar aduce noroc! Arunca o moneda peste umar, in spate si spune-ti in gand „Norocul sa-l gaseasca pe cel ce gaseste moneda”. Adesea, lucrurile bune care ni se intampla sunt strict corelate cu cele pe care le facem noi. Din acest motiv, „raspandind noroc” putem sa fi avem noi insine noroc.

Citeste si...  Udrea şi Pinalti, atacaţi dur!