Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, plănuiește să integreze serviciile de mesagerie de la WhatsApp, Instragram și Messenger (FB), făcând o mișcare de forță asupra diviziilor din compania sa, într-un moment în care aceasta este măcinată de scandaluri, relatează The New York Times.

Această mișcare va obliga mii de angajați din Facebook să revoluționeze maniera în care cele trei aplicații funcționează. Reprezentanții companiei susțin că, deși WhatsApp, Messenger și Instagram vor rămâne aplicații de sine-stătătoare, infrastrcturile lor de mesagerie vor fi unificate. Facebook este încă la începutul acestui drum, dar plănuiește să finalizeze reforma până la finalul acestui an sau, cel mult, la începutul anului 2020.

Ba mai mult, Zuckerberg a hotărât ca aplicațiile să se bucure de noi măsuri de protecție, care să împiedice terților să acceseze conversațiile private dintre două persoane. Spre exemplu, odată ce noile schimbări vor fi implementate, o persoană de pe Facebook va putea trimite un mesaj encriptat către o persoană care are doar WhatsApp. În prezent, acest lucru este imposibil pentru că aplicațiile sunt separate.

Citeste si...  Lucian Bute nu se gândește la retragere

Prin aceste mișcări, directorul executiv al Facebook vrea să reformeze din temelii aplicațiile, făcându-le cât mai „user-friendly”, în speranța că astfel va reuși să îi mențină pe utilizatori în ecosistemul creat de el. Cu cât oamenii tind mai mult să folosească serviciile oferite de Facebook, cu atât le vor neglija pe cele ale concurenței, precum Apple sau Google.