Chestorul Marius Voicu, fost director general al Poliției Capitalei și adjunct al Poliției Române, a explicat, pentru gândul.ro, ce se va întâmpla cu infracționalitatea din România în contextul crizei generate de epidemia cu noul coronavirus.

La scurt timp după ce majoritatea românilor s-au izolat acasă, numărul infracțiunilor contra persoanei a scăzut în mod spectaculos. Ca urmare, numai la nivelul Bucureștiului, în perioada 9-16 martie, polițiștii întegistraseră o singură spargere. Totuși, anchetatorii nu sunt deloc optimiști și în ce privește perioada următoare.

Rămași fără bani, infractorii vor trebui să găsească alte variante care să le asigure traiul. În plus, se ia în calcul și evantualitatea în care, printre românii care au revenit sau vor reveni din afara granițelor țării, să se găsească și mulți răufăcători care, până acum, au operat în țări mai dezvoltate din punct de vedere economic.

Chestorul Marius Voicu a explicat, ce ar trebui să se aștepte românii, din punct de vedere al siguranței publice, în următoarea perioadă aflată sub criza pandemiei de coronavirus.

Citeste si...
Un fost lider PMP îl atacă dur pe Traian Băsescu

Fostul adjunct al Poliției Române, pensionat recent, a declarat că, în prima linie, vor fi furturile, în general spargerile de societăți comerciale. „Această criză, va aduce, cu certitudine, un val de infracțiuni.

Trebuie să luăm în calcul, foarte serios, că avem o mulțime de magazine, baruri, restaurante, sau alte tipuri de societăți, care au fost închise cu marfa în interior”, a spus Voicu. Ofițerul a atras atenția, însă, că nici apartamentele nu vor fi ocolite de hoți, mai ales că se presupune faptul că unii proprietari vor pleca în provincie.

„Nu trebuie să ignonrăm și faptul că problemele grave din Europa îi aduc acasă și pe infractorii români care lucrau acolo, la care se adaugă și un număr important de femei care se prostituau în Spania, Italia, Germania sau în alte state”, a mai spus chestorul Marius Voicu.