Infecțiile intraspitalicești fac victime în continuare în spitalele din România. Numai săptămâna trecută doi pacienţi au murit Institutul Marius Nasta din Bucureşti, persoanele având alte afecţiuni dar şi infecţii nosocomiale. Astfel Direcția de Sănătate Publică a decis, marți, oprirea activității blocului operator și a secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești nu au fost conforme, informează Mediafax.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Citeste si...  Din rivale, Anda Adam şi Bianca Drăguşanu pot deveni prietene!

Potrivit sursei citate, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. „Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, mai spune Ministerul Sănătății.
Ancheta DSP București în Institutul Național de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.

Doi pacienţi au murit, săptămâna trecută, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, spune managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.