Marian Munteanu a fost invitat la Realitatea tv la emisiunea Jocuri de Putere moderată de Rareș Bogdan și a declarat că în cadrul organizației sale, Alianța Noastră, se va forma un partid politic, susținând că țintește spre șefia Guvernului.

„Mi-am respectat promisiunile, mă ocup în continuare, intens, de organizarea și dezvoltarea Alianței Noastre. Procedurile sunt destul de greoaie din punct de vedere al anumitor formalități, dar respectăm legea. În interiorul Alianței Noastre s-a făcut un nucleu pentru apariție unei aripi politice care să ofere soluții electoratului”, a spus Munteanu.

Acesta a vorbit și despre amenințările Rusiei la adresa României, după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu.

„Marii jucători internaționali trebuie să se plaseze pe diferite poziții, atât din punct de vedere al vizibilităților internaționale, cât și al prestigiului intern. Această chestiune ține de raporturile și colaborarea dintre NATO și Rusia. România, fiind membră NATO, se poziționează în conformitate cu statutul său. Nu cred că trebuie să ne temem decât de incapacitatea administrativă a statului nostru de a face față cu succes provocărilor. Noi suntem o țară de mici dimensiuni, care trebuie să respecte anumite raporturi internaționale, dar să fie și capabilă să își prezinte punctele de vedere cu demnitate, iar așa vom fi mai mult respectați”, a explicat liderul studenților.

Citeste si...
Sebastian Ghită : Pe mine nu mă ajută amnistia

Acesta a vorbit și despre organizația pe care a format-o, Alianța Noastră.
„Avem nevoie de o viziune economică foarte serioasă. Sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute și vreau ca oamenii să fie siguri că ceea ce construim noi chiar oferă soluții. Rezolvă un lucru foarte important: să se termine cu batjocorirea României. Principala mea preocupare în această construcție va fi ca în promovarea acelor persoane care să ajungă în poziții, să fie oameni competenți, serioși și loiali. Consider acest lucru ca o datorie pe care o am față de compatrioții noștri”.

„În luna iulie o să înceapă să funcționeze comisiile noastre legislative, care vor analiza ce legi trebuie reanalizate. De asemenea, lucrurile trebuie simplificate, pentru că această democrației este un bolovan pe umerii românilor. Așa cum am gândit proiectul, repet, plecăm de jos, de la oameni. Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament. Oamenii așteaptă această schimbare de mult timp, nu mai avem timp să așteptăm. În câteva luni vom reteza această ciolcăială”, a conchis Marian Munteanu.