Protestatarul Marian Moroșanu, poreclit Ceaușescu , a depus, miercuri, la Judecătoria Sectorului 3, o cerere de chemare în judecată a liderului PSD Liviu Dragnea, căruia îi cere daune morale de 45.000 de lei pentru că i s-a adresat cu apelativul de „Securilă”, scrie Mediafax.

Potrivit cererii de chemare în judecată, manifestantul Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”cere ca instanța să-l oblige pe Liviu Dragnea la plata unei sume de 45.000 de lei reprezentând contravaloarea unei daune morale pentru faptul că președintele PSD i-a „adresat injuria de «Securilă» în public”.

Totodată, Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”, solicită ca președintele PSD să-i prezinte scuze publice, la o oră de maximă audiență, „la posturile de televiziune care au difuzat știrea, cu arătarea faptului că acuza de securist a fost nedreaptă și lipsită de orice temei”.

Manifestantul mai susține, în cererea de chemare în judecată, că e vechi luptător anticomunist foarte cunoscut ca „Marian Ceaușescu”, suferind în timp „foarte multe maltratări fizice atât înainte de 1989, când am fost reținut de organe ale miliției pentru acte de nesupunere civică, cât și după 1989, când am fost bătut crunt de mineri și de organele de represiune ale anilor 90”.

Cererea de chemare în judecată vine după ce, la începutul lunii februarie, după ce protestatarul l-a huiduit pe Liviu Dragnea la ieșirea de la o ședință a Asociației Municipiilor din România, liderul PSD i s-a adresat cu „Securilă”. „Câți bani ai furat? (…) La pușcărie” – a fost mesajul pe care protestatarul l-a strigat atunci când Liviu Dragnea a ieșit de la discuțiile cu primarii de municipii. „La pușcărie să mergi tu, securilă! Direct!” – a fost răspunsul liderului PSD.

Citeste si...  Ginerele omului de afaceri Emil Savin, arestat pentru omor

De altfel, Marian Ceaușescu a participat, marți, seară, alături de alți protestatari, la o acțiune de protest în fața ministerului Justiției, acolo unde au aruncat cu ketchup pe pereții instituției. Tot el este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale. Este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ. Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti.