Marea Britanie Judecătorii Curţii Europene au decis că va putea opri procesul fără să fie modificaţi termenii statutului de membru al Uniunii Europene al Marea Beitanie.

Mai mulţi politicieni anti-Brexit au insistat că Marea Britanie ar trebui să aibă posibilitatea de a opri procesul de Brexit dacă îşi doreşte.

Cazul deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost criticat atât de Guvernul Marii Britanii, cât şi de reprezentanţii Uniunii Europene.

Decizia Curţii vine cu o zi înainte ca acordul pentru Brexit negociat de prim-ministrul britanic Theresa May să fie votat în Parlamentul Marii Britanii.

Parlamentarii urmează să voteze acordul pentru Brexit marţi seară, dar cel mai probabil aceştia vor vota împotriva încheierii acordului.

Citeste si...
Jocul lui Dacian Cioloș decriptat de Andreea Pora. Adevăratul scop al ultimelor mișcări

Oponenţii Brexit au salutat decizia Curţii de Justiţie şi speră ca procesul de Brexit să fie oprit prin intermediul unui nou referendum.

Avocatul General din cadrul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene a propus marţi ca Marii Britanii să i se acorde dreptul de a revocat decizia de ieşire din Blocul comunitar în mod unilateral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.