Marcel Ciolacu reacţionează la cele două decizii prin care CCR a declarat neconstituţionale două demersuri ale Guvernului de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului. Într-o postare pe pagina sa de socializare, preşedintele interimar al PSD îi cere lui Orban să retragă proiectul de angajare a răspunderii pe legea electorală, aflat azi pe ordinea de zi a Parlamentului.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică.

Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale!

Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un ABUZ DE DEMOCRAȚIE și și-ar da DEMISIA!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Citeste si...
Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean susţine că, în privinţa OUG 114, haosul este mare

CCR a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane.

De asemenea, CCR a admis sesizarea de neconstituționalitate a PSD pe legea privind măsurile aplicabile în 2020 referitoare la concursul de admitere la INM