Marcel Ciolacu a catalogat, miercuri, creșterea accizei la carburanți la final de 2019 de către Ministerul Finanțelor ca fiind „o mizerie”, după ce supracciza a fost eliminată.

Liderul PSD a acuzat Guvernul PNL că „a început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului”.

„Este o mizerie ca marți seara, la ora 19.00, în timp ce românii se pregăteau de Revelion și guvernanții se întreceau în urări de bine, Ministerul Finanțelor să majoreze pe ascuns accizele la carburanți! Practic, acești oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului! Este exact ceea ce avertizam și speram să nu se întâmple! PSD somează Guvernul Orban să înceteze bătaia de joc la adresa propriilor cetățeni și să stopeze practica adoptării pe ascuns a unor măsuri cu impact direct în viața tuturor! Ne vom lupta cu toate armele în Parlament pentru a opri astfel de măsuri luate de acest guvern incompetent, ajuns la putere prin minciuni și manipulare”, a scris Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, pe Facebook.

Citeste si...  Ciolacu face pe contabilul, înainte de moţiune: 5 partide nu au 233 de voturi

Prețul carburanților a scăzut, în medie, cu 32 de bani pe litru, miercuri, după eliminarea supraaccizei și actualizarea cu inflația efectuată marți de către Ministerul Finanțelor.

Ieftinirea carburanților este astfel mai mică decât cea preconizată inițial în contextul eliminării supraaccizei, adică 45 de bani pe litru.