Ministerul Apărării Naționale (MApN) a dezvăluit cum a ajuns Gabriel Oprea general de brigadă și asta mai ales duă ce acest subiect al avansării în grad a fostului șef al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și vicepremier, Gabriel Oprea, a fost o lungă perioadă de timp foarte comentat.

„Acordarea gradului de general de brigadă colonelului Gabriel Oprea s-a făcut cu respectarea reglementărilor și a procedurilor interne ale Ministerului Apărării Naționale”, se arată într-un comunicat al MApN”.

„Comisia a procedat la examinarea riguroasă a tuturor actelor pe care s-a întemeiat propunerea și decizia de acordare a gradului de general de brigadă colonelului Gabriel Oprea, precum și a reglementărilor aplicabile în această materie în anul 2001, concluzionând că aceasta s-a făcut cu respectarea acestora din urmă și a procedurilor interne ale Ministerului Apărării Naționale. S-a constatat, astfel, că au fost îndeplinite două din cele trei condiții prevăzute la art. 1081 din Statutul cadrelor militare, cele privind funcția avută și studiile absolvite”, au constatat membrii Comisiei de analiză care s-a ocupat de acest caz.

Citeste si...
Nu o să crezi! Iată de ce blana tigrilor e unică pentru fiecare ezemplar în parte