Mai mulţi jurnalişti au fost maltrataţi, chiar răniţi, în timpul protestelor ”vestelor galbene” sâmbătă la Paris, mulţi dintre ei fiind ţinta unor dispozitive de tip ”flash-ball”, potrivit Agerpres

Mai mulţi jurnalişti au fost maltrataţi, chiar răniţi, în timpul protestelor. Doi fotoreporteri de la cotidianul Le Parisien au fost atinşi de tiruri ale lansatoarelor ”flash-ball” pe Champs-Elysees, unul la gât, celălalt la genunchi, a relatat ziarul.

Un jurnalist al agenţiei de presă audio A2PRL a relatat, aducând drept dovadă o fotografie cu hematomul cu care s-a ales, că un poliţist a tras în direcţia lui cu acelaşi tip de lansator, în timp ce el avea la vedere legitimaţia sa de presă.

Citeste si...  O cascadorie care a mers prost l-a ucis pe Paul Walker

Alţi reporteri au afirmat la rândul lor că au fost atacaţi de persoane turbulente sau de manifestanţi sâmbătă în cursul mobilizării ”vestelor galbene”, care s-a soldat cu confruntări violente în mai multe locuri ale capitalei franceze.

Mai mulţi jurnalişti s-au plâns de asemenea că echipamentele lor de protecţie au fost confiscate de către forţele de ordine, expunându-i astfel unor riscuri de ordin fizic.