Magistratul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, se delimitează de modul de acțiune al CSM şi subliniază că scrisoarea deschisă a Secţiei pentru Judecători nu are acordul săi şi al altor colegi, aflaţi în minoritate.

„Întrucât mi-am manifestat dezacordul în urmă consultării via poștă electronică și deși am solicitat președintelui CSM să menționeze „cu majoritate” în cazul în care această se întrunește, iar această mențiune nu apare, cred că trebuie să spun public că scrisoarea deschisă a secției pentru judecători nu are acordul meu și al altor colegi aflați în minoritate.

Am solicitat, fără succes, fără un răspuns măcar, să evităm un astfel de demers atât timp cât un judecător deliberează într-o procedura legală și să discutăm mâine, în secție, față în față – așa cum dezbate un organ colegial chestiuni importante-dacă se impune un astfel de demers, să analizăm temeinic afirmațiile și eventualele fapte care le-au generat.

Dacă în urmă analizei, iar nu a examinării superficiale a unui text pus pe mail timp de o ora, aș fi ajuns la concluzia că se impune o reacție, nu aș fi ezitat să fiu alături.

Citeste si...  Un proiect care va schimba agricultura României

Majoritatea din secția pentru judecători a apreciat, însă, altfel, și a emis scrisoarea deschisă.

Este dreptul colegelor mele, sigur, dar și al meu ca membru ales de aproape o mie de judecători să subliniez că nu sunt de acord cu acest mod de lucru”, este mesajul postat de Bogdan Mateescu.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dat publicității, miercuri, o scrisoare deschisă în care denunță presiuni făcute de trei lideri europeni asupra independenței justiției, în cazul în care se judecă măsura controlului judiciar, contestată de Codruța Kovesi.

Sub titlul ”Scrisoare deschisă pentru apărarea independenței justiției față de presiunile politice exercitate asupra judecătorului național învestit cu o procedură judiciară în cazul doamnei Laura Codruța Kovesi”, Secția pentru judecători a CSM reclamă presiunile pe care le-ar fi făcut trei lideri europeni care s-au exprimat în favoarea fostei șefe a DNA.