Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis astăzi, definitiv, ca fostul acționar de la Dinamo, Cristian Borcea, să rămână la închisoare! Cristian Borcea va mai putea depune o nouă cerere de eliberare condiţionată peste şase luni.

Fostul acţionar Dinamo a executat trei din cei şase ani şi patru luni de închisoare pe care i-a primit sentinţă în dosarul Transferurilor. Fostul director executiv al FC Dinamo le-a solicitat magistraţilor să-l elibereze condiţionat pentru a putea fi alături de cei şapte copii ai săi.

Cristian Borcea a spus în faţa judecătorilor că vrea să fie alături de cei şapte copii ai săi.

„Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (…) Nu am nimic de reproşat ANP. Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei”, a spus Cristian Borcea, în faţa magistraţilor.

Dinamovistul se află la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Citeste si...  "Lumea va spune că sunt proastă"! Decizia soţiei lui Rooney, după scandalul în care a fost implicat englezul

În 4 octombrie, Judecătoria sectorului 4 a decis punerea lui în libertate, însă decizia a fost contestată.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 429/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012”, se arată în decizia instanţei.

Cristi Borcea a fost încarcerat în primăvara lui 2014, în dosarul Transferurilor. Pedeapsa primită a fost de 6 ani și 4 luni.

De la condamnare a avut mai multe încercări de a obține eliberarea, însă toate au eșuat, transmite Realitatea TV. Ultima hotărâre favorabilă lui a fost dată la începutul lunii.

Judecătorii au explicat atunci că perioada petrecută în spatele gratiilor e suficientă pentru ca fostul dinamovist să își învețe lecția. A cântărit și faptul că Borcea a achitat întreg prejudiciul ce i-a fost imputat, zece milioane de lei.

Avocatul lui Cristi Borcea spune că acesta vrea să îşi îndeplinească în libertate rolul de tată: „acordă suport financiar şi moral pentru 7 copii, cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat şi acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an”, potrivit avocatului.