Ziua de 11 mai va fi o etapă importantă în relaxarea restricţiilor antiepidemice, dar nu va marca revenirea la o viaţă normală, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro, relatează Mediafax.

„11 mai va fi o etapă importantă, dar nu va fi trecerea de la starea actuală la o viaţă normală. Va fi o reluare a activităţilor pe care va trebui să o organizăm, o monitorizare pe care va trebui să o continuăm”, a declarat preşedintele Franţei Emmanuel Macron.

„Este prematur să vă spun că s-a încheiat criza. Vom intra într-o nouă etapă şi vom continua să avansăm. 11 mai va fi o etapă, vor urma altele”, a precizat Emmanuel Macron.

Premierul Franţei, Edouard Philippe, a anunţat, marţi după-amiază, un plan de relaxare a măsurilor antiepidemice începând din 11 mai. Conform planului, grădiniţele şi şcolile elementare se vor redeschide în Franţa pe 11 mai, pe bază de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise şi şcolile generale în regiunile în care gradul de contagiere este redus. Şcolile profesionale şi liceele ar urma să reia cursurile la începutul lunii iunie. În clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi menţinut învăţământul online. Activităţile de lucru de la distanţă trebuie menţinute „oriunde este posibil acest lucru”, a spus premierul Franţei.

Citeste si...
Avocatul Neacșu l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea

Toate unităţile comerciale, cu excepţia restaurantelor şi cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile şi restaurantele s-ar putea redeschide după 2 iunie. Bibliotecile şi muzeele se vor redeschide pe 11 mai.