Lupe de strada în Olanda! Batavii și-au pierdut cumpătul după ultimele decizii luate de autorități, astfel că exemplul Amsterdamului a fost luat și de alte orașe. Numai că, spre deosebire de locuitorii marii metropole, la Rotterdam se protestează „puțin” altfel, drept pentru care și bilanțul este diferit – numeroase magazine sparte, mașini de Poliție incendiate, oameni ai legii și civili, deopotrivă, au ajuns în spitale!

Cel mai mare port al Europei fierbe de două zile, însă luni noapte a fost cu adevărat revoluție! Imaginile sunt înfiorătoare și vorbesc de la sine despre ce s-a întâmplat în Rotterdam.

Lupe de strada în Olanda! Cele mai grave incidente din ultimii 40 de ani!
Și nu doar la Rotterdam, Eindhoven și Amsterdam s-a ieșit la proteste, oamenii s-au răsculat până și în Geleen, un mic oraș din sud, nu departe de Maastricht. Interdicția de circulație pe timpul nopții, precum și alte libertăți anulate de autorități au produs nemulțumire în rândul batavilor.

Chemate în ajutor, forţele speciale au făcut uz de tunuri cu apă, în timp ce protestatarii, mai numeroși, au răsturnat mașinile de Poliție, dându-le foc! Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, a emis un decret autorizând Poliţia să efectueze arestări. „Au loc arestări, oamenilor li se cere cu insistenţă să părăsească locurile publice”, s-a scris pe pagina de Twitter a primăriei din Rotterdam.

Premierul demisionar Mark Rutte a condamnat violențele din țară, afirmând că aceste proteste „sunt cele mai grave din ultimii 40 de ani. Aceasta nu are nimic de-a face cu lupta pentru libertate. Nu luăm aceste măsuri pentru a ne distra. Facem acest lucru pentru că luptăm împotriva virusului, el este cel care ne răpeşte libertatea”. De fapt, cu o asemenea furie civlă forțele de ordine nu s-au mai confruntat niciodată, cu excepția situațiilor când galeriile de fotbal se intersectau înainte și după meciuri.


Citeste si...
Cum iti imbunatateste masturbarea viata sexuala