Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge la București în această seară! Va fi adusă cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române.

La miezul nopții, la slujba de Înviere, va fi oferită clerului şi credincioşilor care vor fi prezenţi la Catedrala Patriarhală. Lumina Sfântă este considerată de toți credincioșii un miracol al ortodoxiei, care are loc în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, în locul în care a înviat Iisus Hristos.

Focul sfânt s-a aprins la Ierusalim, sămbătă după-amiază, în jurul orei 14:30. Mii de credincioși s-au strâns în Biserica Sfântului Mormânt, pentru a fi martori la coborârea luminii sfinte a Învierii.

În sunetul clopotelor, Patriarhul Ortodox de la Ierusalim, Teofil al III-lea, a ieşit din biserică pentru a împărți lumină miilor de credincioși, strânși încă de la primele ore ale dimineții. Sfântul Mormânt a fost sigilat ieri seară şi inspectat de trei poliţişti, pentru a nu exista nicio sursă de foc. Potrivit credinţei, lumina sfântă a coborât din cer, în timpul slujbei, şi a aprins vata pusă special pe mormântul Mântuitorului. De la acest foc, Patriarhul Ierusalimului a aprins două mănunchiuri a câte 33 de lumânări, de la care a împărţit lumina sfântă a Învierii credincioşilor. Aceasta va ajunge în această seară şi în România.

Citeste si...  Diversiune dejucată. Un autointitulat organizator al mitingului Diasporei, pus SUB CONTROL JUDICIAR

După rugăciune, cei prezenţi în biserică pot vedea o lumină asemănătoare unui fulger, care vine prin cupola aflată deasupra Capelei Sfântului Mormânt. Patriarhul va aprinde două mănunchiuri a câte 33 de lumânări fiecare, apoi va ieși şi va împărți lumina credincioşilor.