Sara Errani, fostă finalistă la Roland Garros și fost număr 5 mondial, a fost depistată pozitiv, în urma unui control anti-doping efectuat de Federația Internațională de Tenis (ITF) în prima parte a acestui an, informează Digi Sport.
Într-una dintre probele de urină colectate de la jucătoarea italiană de 30 de ani au fost găsite urme de arimidex, un stimulent și un hormon metabolic aflat pe lista substanțelor interzise.
Arimidexul este de regulă utilizat pentru tratarea cancerului la sân postmenopauzal.
Deși Errani nu a utilizat respectiva substanță pe baza unei prescripții medicale, Federația Italiană de Tenis a decis să o susțină și ambele părți vor fi apărate, în cazul unui proces, de aceeași echipă de avocați și doctori.
Jucătoarea a anunțat că va explica tot ceea ce s-a întâmplat într-o conferință de presă. Ea nu a precizat însă când va avea loc acest eveniment.
Acesta este cel mai important caz de dopaj din tenis, după cel al Mariei Sharapova, depistată pozitiv la începutul anului precedent.
Cele două jucătoare au fost chiar adversare în singura finală de Grand Slam jucată de Errani, cea de la Roland Garros, din 2012. Atunci, Sharapova s-a impus cu 6-3, 6-2 și a obținut primul ei titlu pe zgura pariziană.

Citeste si...
Carmen Iohannis a FĂCUT SENZAȚIE pe terenul de tenis