Astazi, peste tot, vedem utilizarea predominanta a unui cod de bare. De-a lungul anilor, codurile de bare au transformat modul in care functioneaza industria la nivel global. Se gasesc aproape peste tot, pornind de la fiecare produs casnic, pana la biletele de evenimente sau de calatorie. A devenit o parte integranta din viata tuturor. Primul pas major in fabricarea codurilor de bare este de a le tipari conform cerintelor specifice. Astfel, este esential ca producatorii sa aiba tipul potrivit de imprimanta pentru a imprima tipul potrivit de coduri de bare.

Codul de bare, combinatia dintre liniile alb-negru, detine o sumedenie de informatii despre un produs. Aceste date sunt citite folosind un dispozitiv electronic special conceput, numit Scanner de coduri de bare.

O imprimanta de etichete de coduri de bare produce etichete folosind tehnologie de transfer termic pentru a imprima pe etichete, utilizate frecvent, asa cum spuneam, pentru etichetarea unor produse. Unele dintre imprimantele cu coduri de bare s-au folosit si pentru crearea cartilor de identitate din plastic. In functie de tipurile de coduri de bare, exista diverse tipuri de imprimante etichete disponibile pe piata si variaza de la imprimante desktop, la imprimante industriale si imprimante mobile. Spre exemplu, imprimantele industriale sunt concepute pentru a rezista la mediul dur al unui depozit. O imprimanta industriala este, de asemenea, proiectata pentru imprimarea unui volum mare de etichete, in depozite si hale de productie. In acest caz, este nevoie de o imprimanta care sa tina pasul cu cererea, pentru a evita timpul de oprire in timpul functionarii. Imprimantele desktop sunt flexibilie, usor de instalat si de utilizat, ideale pentru mediile cu volum de lucru mediu dar si redus. Imprimantele mobile imprima oricand si oriunde ai nevoie, sunt concepute sa reziste in conditii de mediu extreme si de regula, au o durata lunga de viata a baterie.

Citeste si...  Cum sa etansezi ferestrele ca sa-ti bei cafeaua in liniste si confort

Fara indoiala ca, avantajele unei imprimante de etichete coduri de bare au o contributie majora la viitorul unei afaceri. Astfel, se poate imbunatati procesul cu identificarea si localizarea usoara a articolelor pentru inventar, procesul de urmarire, procesul de vanzare cu amanuntul, procesul de distributie in punctele de vanzare.

La urma urmei, totul se reduce la alegerea personala si la cerintele specifice ale fiecarei persoane. Preferabil este sa faci o cercetare buna despre produs si sa cumperi in functie de nevoile tale. In mediul online exista o varietatea de imprimante care raspund nevoilor fiecarei companii.