În corpul lui Diego Maradona au fost descoperite urme de medicamente antidepresive (venlafaxine, quetiapine, levetiracetam, naltrexone), potrivit raportului autopsiei. În plus, legenda fotbalului argentinian ar fi agonizat între șase și opt ore înainte să-și dea ultima suflare.

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie ca urmare a unui edem pulmonar acut și a insuficienței cardiace. Totodată, s-a descoperit că suferea și de cardiomiopatie dilatată. Din corpul lui au fost prelevate probe de sânge, urină, alte fluide, dar și mostre ale organelor interne.

Raportul autopsiei a arătat că nu existau urme de alcool sau droguri în trupul lui Diego Maradona, dar s-au descoperit urme de medicamente antidepresive, precum precum Venlafaxină sau Quetiapină, pastile ce se uzitează în tratamentul tulburărilor psihiatrice de tip bipolar, Levetiracetam, folosit pentru epilepsie, și Naltrexonă, menit să stopeze dependența de alcool sau de opioide (substanțe chimice, naturale sau sintetice, înrudite cu morfina și utilizate în scop terapeutic, în vederea anihilării durerii).

Diego Maradona a agonizat între șase și opt ore până să moară
În plus, s-a mai stabilit că fostul fotbalist nu a murit subit, acesta agonizând între șase și opt ore până să-și dea ultima suflare. Aceste rezultate au un rol foarte important în procesul care a fost deschis de mai multe persoane, care acuză medicii de neglijență în cazul lui Diego Maradona.

“Este important ce reiese din aceste analize, dar și ce nu reiese. La prima vedere informațiile confirmă că Maradona a primit medicamente psihoactive, dar nu a primit medicamente pentru afecțiunea cardiacă”, a declarat unul dintre investigatorii instanței pentru agenția de știri Télam .

Doctorul Leopoldo Luque, acuzat de omor prin imprudență
După ce Diego a murit, doctorul Leopoldo Luque, cel care îl operase pe ex-fotbalist cu doar câteva zile înainte, a fost acuzat de omor prin imprudență de anchetatori.

În plus, presa a dat publicității și un document remis de clinica în care s-a operat pe creier Diego din care reiese că specialiștii de acolo au recomandat internarea într-un centru de reabilitare. Sugestia doctorilor a fost refuzată de familie și de Leopoldo Luque, controversatul medic al legendei fotbalului argentinian.


Citeste si...
Diego Maradona ar putea fi deshumat pentru a fi îmbălsămat