În ciuda amenințărilor venite de la Gigi Becali, care spunea că îl va face să se lase de fotbal, la începutul sezonului 2020/2021, Bogdan Planic, fostul jucător al FCSB-ului, a semnat un contract pe trei sezoane cu liderul campionatului din Israel, Maccabi Haifa. Patronul roș-albaștrilor a intentat un proces la FIFA, în urma căruia spera să primească despăgubiri de 10 milioane de euro în litigiul cu fundașul sârb.

Gigi Becali voia 10 milioane de euro în schimbul lui Bogdan Planic, dar va trebui să se mulțumească doar cu 2% din această sumă
Se pare însă că israelienii au scăpat mult mai ieftin. Potrivit looksport.ro, Maccabi Haifa va fi obligată să plătească aproximativ 200 de mii de euro în schimbul fundașului de 29 de ani, sumă ce reprezintă doar 2% din ceea ce a cerut Gigi Becali.

În 2017, FCSB le plătea 300 de mii de euro celor de la FK Vojvodina Novi Sad pentru transferul lui Planic. Sârbul s-a dovedit o achiziție bună pentru centrul compartimentului defensiv al roș-albaștrilor și a dat siguranță în cele 92 de partide pe care le-a disputat în tricoul actualului lider din Liga 1. În plus, a marcat un gol și a reușit trei pase decisive.

„Eu nu fac discuții cu fotbaliștii. Eu negociez contracte. Așa cum eu le respect, trebuie să le respecte și ei. Ceea ce se întâmplă acum cu FCSB este în dezavantajul lui.

Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal. Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla. Așa, dacă se lasă el nu mai iau nimic”, spunea Gigi Becali, pentru Digi Sport, în urmă cu ceva timp.

28 de partide și 2 goluri a adunat Bogdan Planic în tricoul lui Maccabi Haifa
700 de mii de euro este cota de piață a fundașului sârb, potrivit Transfermarkt

Citeste si...
Gabriela Firea sa implicat în Testarea Bucureștenilor care va începe luni, 30 martie: Care este procedura