Culinar, Retete Internationale, Stiri

Lui Ellie White îi place să gătească

Atunci când nu se află în concerte, Ellie White adoră să gătească. Somonul la cuptor cu legume este specialitatea casei.

– Care este mâncarea ta preferată?
Imi plac mai multe feluri de mâncare, însă nu aş refuza niciodată un file de somon la cuptor, cu legume.

– Cât de des găteşti?
In limita timpului pe care îl am gătesc, chiar îmi place… Insă de cele mai multe ori iau masa în oraş sau dacă sunt un turneu, la restaurantul hotelului unde suntem cazaţi.

– Când ai gătit prima dată?
Când eram în liceu, am încercat să gătesc ceva tradiţional, m-a învăţat mama, însă nu mi-a ieşit aşa cum trebuia.

– Ce nu-ţi lipseşte nicioadată din frigider?
Niciodată nu îmi lipsesc fructele, laptele, iaurt şi legumele de sezon…

– Care sunt cele mai importante alimente pentru organism, din punctul tău de vedere?
In general legumele, pastele integrale, fructele, peştele, ouăle, lactatele… Am înţeles şi că uleiul de măsline este foarte bun pentru sănătate.

– Ce îi găteşti cel mai des viitorului tău soţ?
Somonul la cuptor cu legume îi place foarte mult şi lui, aşa că este perfect pentru amândoi.

208247-publimedia-shutterstock

Somon la cuptor cu legume:

Somon la cuptor cu legume
500 g felii de somon,1 morcov, 1 ardei, 1 ceapă mică, 1 roşie, usturoi după gust, zeamă de lămâie, ulei (extravirgin de măsline),sare, piper şi folie de aluminiu.
Eu, în general, folosesc somon proaspăt, dar puteţi folosi şi congelat (trebuie dezgheţat), se pune sare peste el şi se lasă aproximativ o oră. Morcovul şi ardeiul se taie julienne, se opăresc 2 -3 minute în apa clocotită şi sărată.
Ceapa, patrunjelul şi usturoiul se toacă foarte mărunt, iar roşia se taie în felii subţiri.
Se unge tava cu ulei de măsline, se aşează bucăţile de somon, eu pun puţin ulei şi peste ele. Peste ele aşez în straturi bucăţile de de morcov, ardei şi ceapa tocată, puţin mărar, o felie de roşie, şi la final usturoiul, apoi mai picuraţi putin ulei şi puţină zeamă de lămâie, sare şi piper.

La final eu mai adaug şi puţin vin alb în tavă… Cel mai bine este ca tot acest amestec să fie lăsat câteva ore la frigider, pentru a se pătrunde, însă cum nu avem timp suficient, se pot pune direct în cuptorul încins în prealabil la 175ºC, însă nu uitaţi să acoperiţi totul cu folie de aluminiu.
Poftă bună!

blank