Ludovic Orban parlamentul nu poate revizui actele normative de rang secundar, iar reforma în domeniul sporurilor bugetarilor trebuie făcută la propunerea Ministerului Muncii, a declarat, marți, președintele Camerei Deputaților  

Ludovic Orban vorbește despre sporurile bugetarilor

„În ceea ce privește reforma în domeniul sporurilor, ea va fi făcută o dată cu adoptarea legii salarizării. Cred că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a acestor sporuri. Din punctul meu de vedere, sporuri de condiții vătămătoare, dacă este considerată radiația antenei sau radiația calculatorului condiție vătămătoare, nu se poate acorda acest spor”, a afirmat Presedintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban a precizat că, pe lângă revizuirea legislației, este necesară o revizuire a actelor normative de rang secundar.

„Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de guvern sau ordine de ministru prin care s-a hotărât să se acorde spor de condiții deosebite pentru antenă pe bloc, calculator, praf sau alte condiții deosebite. Asta trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaborat serios de Ministerul Muncii, cu o consultare publică amplă și care să păstreze doar acele sporuri care au justificare. Nu cred, de exemplu, că în domeniul medical trebuie să fie afectat sporul ATI sau sporurile medicilor infecționiști. Pe de altă parte, sunt alte categorii care pot fi modificate sau anulate. Din punctul meu de vedere, cu orice propunere a guvernului de plafonare de maximum 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului de credit, raportat individual, eu o voi susține”, a conchis Ludovic Orban.


Citeste si...
Unde ninge în România, la început de iunie