Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Vaslui, că ”PSD este ciuma roșie nu numai în România, este ciumă roșie și la nivel european”. În aceeași situație se află și ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, a spus Orban.

Ludovic Orban spune că PSD şi ALDE a devenit „ciuma rosie” a UE

”PSD este un partid care a ieșit din Europa, inclusiv din familia socialistă. Partidele socialiste europene nu îi mai acceptă la masă pe reprezentanții PSD pentru că întreg că comportamentul lor este un comportament antidemocratic, antieuropean, împotriva economiei de piață, împotriva valorilor, principiilor și regulilor care guvernează Uniunea Europeană” a arătat președintele PNL în cadrul conferinței de presă, adăugând că ”În aceeași situație se află și Popescu Tăriceanu căruia i s-a arătat ușa, este adevărat, din familia politică ALDE care nu se știe dacă va mai exista”.

”Astăzi, din România, în Uniunea Europeană, nu se aude decât o singură voce. Vocea președintelui României și vocea Partidului Național Liberal. Președintele României, ca organizator al Summitului Consiliului European, a arătat limpede fiecărui român, că este un lider resepctat, un lider apreciat, un lider cu anvergură, un lider care este prețuit de partenerii europeni, de toți șefii de state și de guverne care au venit în România, la Sibiu. De asemenea, cetățenii români au arătat foarte limpede că sunt europeni. Gândiți-vă că șefii de stat și de guvern au putut să se plimbe liber, fără jandarmi, cordoane de jandarmi, garduri, au putut să se plimbe liber, să dea mâna, să dialogheze cu cetățenii români, care au fost la Sibiu, mai ales în Piața Mare din Sibiu”, a spus Orban, explicând, prin contrast, situația excluderii PSD din familia europeană a socialiștilot: ”Nu cred că l-a văzut cineva pe Dragnea la Sibiu, nu cred că l-a văzut cineva pe Tăriceanu la Sibiu. Nici măcar Dăncilă, care a încercat să joace rolul polițistului bun în relația cu Uniunea Europeană, nu a avut ce să caute la Sibiu. Gândiți-vă că exact cum Partidul Popular European a organizat Summitul PPE, înainte de Consiliul European, pentru a-și clarifica poziția privitoare la viitorul Uniunii Europene și a prezenta o poziție comună la Consiliul European, la fel, Partidul Socialist European a avut Summit organizat la Sibiu înainte de Consiliul European. La Summitul PES, deși acest Summit a fost organizat în România, deși partidul de guvernământ este membru în Partidul Socialist European, liderii Partidului Socialist European nu au invitat niciun reprezentant din PSD”

Citeste si...  Scandal! Răzvan Ciobanu a luat-o pe urmele Iuliei Albu?!

Ludovic Orban spune că PSD şi ALDE a devenit „ciuma rosie” a UE

”Partidele socialiste europene nu îi mai acceptă la masă pe reprezentanții PSD pentru că întreg că comportamentul lor este un comportament antidemocratic, antieuropean, împotriva economiei de piață, împotriva valorilor, principiilor și regulilor care guvernează Uniunea Europeană”, a conchis liderul liberalilor.