Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban alături de colegii săi de partid doresc încetarea creșterii salariilor.

Conform planului guvernamental dezvoltat de Partidul Social Democrat salariile funcționarilor publici urmează să crească treptat până în anul 2022. PSD consideră că românii merită să primească mai mulți bani pentru munca lor și să fie motivați prin creșterea pensiilor și remunerației, dar PNL se opune invocând diverse motive. Unul dintre acestea, conform declarației publice a președintelui PNL, este faptul că salariile din mediul public nu ar trebui să o ia înaintea celor din mediul privat.

Membrii PNL doresc să se renunțe la salariul minim pe economie susținând că acest lucru ar putea contribui la economisirea energiei electrice. Ei se opun total creșterii record a salariilor, victorie obținută prin lupta PSD, și în cazul în care vor câștiga următoarele alegeri cadrele militare, cadrele didactice și cadrele medicale alături de toți ceilalți angajați la stat nu vor mai primi banii care le-au fost promiși de-a lungul următorilor trei ani.

Angajații români, cei mai productivi din Uniunea Europeană

Oprirea creșterii salariilor din mediul public precum și eliminarea salariului minim pe economie este o inițiativă nedreaptă atât pentru cei 1,2 milioane de români funcționari la stat, cât și pentru cei care lucrează în mediul privat și vor primi de la firmele străine mai puțin decât merită.

Creșterea salariilor din mediul public, nu numai că nu influențat în mod negativ firmele sau angajații din mediul privat, ba dimpotrivă. Studiile recente arată că pentru fiecare euro plătit pentru salariul unui angajat, firmele din România câștigă nu mai puțin de 2,17 euro. Această sumă depășește cu mult media europeană de 1,62 euro. În plus, creșterea salariilor a condus la o rată record a șomajului, doar 3,19%, cea mai mică valoare de la trecerea la regimul democrat încoace.

Propunerile președintelui PNL și ale colegilor săi pot determina un declin major în economia țării și bunăstarea cetățenilor dacă sunt puse în practică. Singurul mod prin care România va continua să primească ceea ce merită este participarea la vot în data de 26 mai și alegerea Partidului Social Democrat încurajând progresul și productivitatea.

Citeste si...  Elena Udrea a cheltuit milioane de euro pe terenuri agricole în Călăraşi