O nouă întâlnire a avut loc miercuri seară la Cotroceni între președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu, despre proiectul de buget pe 2020.

Tema este varianta pe care va merge Guvernul – asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect sau depunerea lui la Parlament, urmat de discuții în comisii și apoi de votul în plen.

În acest caz, dacă nu reușesc să convingă celelalte formațiuni să susțină proiectul în forma depusă de Guvern, riscă modificarea semnificativă a acestuia de către social-democrați, care au anunțat că vor depune mai multe amendamente.

În cazul asumării răspunderii, Guvernul evită depunerea unor amendamente. Totuși, social-democrații au anunțat că în acest caz vor ataca proiectul de buget la CCR, pentru că această variantă nu ar respecta legislația.

Citeste si...
Liviu Dragnea si Dăncilă, tensionati. Vezi cine îi ia la întrebari

Premierul Ludovic Orban a spus astăzi că ia în calcul posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe legea bugetului pe 2020.

 Ludovic Orban recunosc că evaluăm și posibilitatea, în cazul în care timingul și modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există și această posibilitate

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.