Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că Viorica Dăncilă ar trebui să câștige mai întâi alegerile locale din orașul Videle, unde a mai candidat și a pierdut lamentabil, apoi să intre în competiție la prezidențiale.

Viorica Dăncilă a candidat în 2004 la primăria Videle, dar a pierdut în fața candidatului PD.

„După toate dezastrele produse în majoritatea domeniilor de o guvernare haotică și nocivă pentru români, premierul acestei guvernări, Viorică Dăncilă, are acum tupeul și nesimțirea să se prezinte în fața românilor și să le spună cât de bine a guvernat PSD în acești ani și să le ceară votul pentru cea mai importantă funcție în stat.Dăncilă trebuie să câștige mai întâi alegerile în orașul Videle, unde a mai candidat și a pierdut lamentabil, și apoi să mai încerce la o altă funcție în stat. Așa, candidatura ei ar fi mai puțin periculoasă pentru interesele României (…) Falsele realizări ale propriei guvernări, ipocrizia și cinismul cu care încearcă să-i mintă pe români, iresponsabilitatea cu care tratează partenerii externi o descalifică pe Viorica Dăncilă pentru ocuparea oricărei funcții de demnitate publică. Candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale dăunează României iar un vot pentru Viorica Dăncilă și pentru PSD este un vot împotriva intereselor României”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul PNL susține că PSD și Viorica Dăncilă nu au făcut nimic din programul asumat la guvernare.

„PSD, cu Dăncilă în frunte, nu a făcut nimic din ceea ce a promis în programul de guvernare și a avut o singură preocupare, cum să-i scape pe Liviu Dragnea și pe ceilalți ca el din PSD și ALDE de închisoare. Pentru asta, PSD a distrus ordinea și siguranța publică, eliberând din pușcării mii de infractori criminali și violenți care amenință zi de zi viața românilor și mai au curajul acum să vorbească de războiul împotriva criminalității.În același timp, Dăncilă a fost premierul unei majorități parlamentare care a atacat sistematic statul de drept și independența Justiției, a distrus credibilitatea României în plan extern și a pus în pericol statutul european și nord-atlantic al României. Și tocmai ea, Viorica Vasilica Dăncilă s-a trezit astăzi să vorbească despre o Românie respectată în UE și în lume”, mai transmite Orban.

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban anunţă când s-ar putea dubla alocaţiile pentru copii

El critică și propunerile făcute la ultimul CEx PSD pentru guvern.

„Doar Președintele României în funcție, Klaus Iohannis, prin prestigiul și credibilitatea de care se bucură în relațiile cu liderii occidentali și prin acțiunile sale ferme, alături de PNL, în apărarea statului de drept și în sprijinirea lupei anti-corupție, a putut salva în acești ani parcursul european al României și statutul de membru respectat și apreciat al Alianței NATO. Ultimele nominalizări făcute chiar de Dăncilă pentru ocuparea unor posturi cheie în Guvern, cum ar fi Dana Gîrbovan la Justiție sau Iulian Iancu pe post de vicepremier pe probleme economice, arată că Dăncilă și PSD continuă cu atitudinea lor anti-occidentală și că nu au de gând să dea înapoi în discursul lor anti-european”, se mai arată în comunicatul de presă.

Totodată, Orban afirmă că Viorica Dăncilă aplică aceeași strategie ca cea făcută de Adrian Năstase și Victor Ponta când au candidat la prezidențiale din postura de premier.

„Mai mult, la fel ca Adrian Năstase sau Victor Ponta, care au candidat la alegerile prezidențiale din postura de premier din partea PSD, Viorica  recurge la aceleași strategii ticăloase de folosire a aparatului guvernamental și a instituțiilor statului în interes de campanie. Îi solicit public Vioricăi  să renunțe la aceste practici odioase de capturare a statului pentru că va avea același rezultat ca și predecesorii săi. Românii știu foarte bine ce-a făcut PSD pentru ei în acești ani, adică nimic, și nu trebuie să se lase păcăliți de tânguielile ipocrite ale lui Dăncilă care, în disperare de cauză, fardează cu straturi groase de minciună bilanțul guvernării PSD. Viorica Dăncilă trebuie să înțeleagă că românii nu o vor în nicio funcție publică, nicidecum Președinte, și că oriunde merge printre oameni este huiduită și hulităde populația revoltată de guvernarea PSD – ALDE”, a adăugat liderul PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.