Fostul lider liberal, Liberalul Ludovic Orban a făcut noi dezvăluiri din dosarul său de trafic de influență și a vorbit de acuzațiile care i se aduc de către procurori.

„Am fost înregistrat, invitat fiind de denunțător (Tiberiu Urdăreanu – n.red.) acasă (…). În două ore de discuții, nu m-am referit la funcția mea din partid sau la o posibilă influență”, a spus Ludovic Orban.

„Am avut și o discuție telefonică. Voiam să aflu foarte multe detalii despre proiectele în care era implicată firma UTI, pentru că firma UTI are foarte multe contracte cu Primăria Capitalei(…). Nu am folosit în niciun moment funcția mea, nu mi-am folosit influență. N-am luat niciun ban”, a declarat Orban.

Întrebat ce a vorbit cu denunțătorul său, Orban a spus că a discutat probleme de partid.

„Singura mea cerere, care e interpretată de procurori ca fiind cerere de bani, a fost: te gândești dacă poți să-mi dai și mie un șut în fund(…). Subiectul sprijinului financiar i-a aparținut întotdeauna domniei sale (lui Tiberiu Urdăreanu -n.red.)”, a adăugat Ludovic Orban.

„Nu mi-am folosit influența politică. Nu există în două ore de înregistrări care s-au făcut fără știrea mea, într-un mod în care era interesul să mă conducă spre anumite subiecte, nu am folosit influența. Nu am luat niciun ban și nu se dovedește nicăieri un folos necuvenit(…). În trei săptămâni de la ultima discuție în care presupune procurorul că ne-am înțeles pe obținerea de foloase necuvenite, deși am primit sms-uri și telefoane de la domnul Urdăreanu să mă invite să concretizăm înțelegerea, eu nu m-am dus să iau banii”, a mai spus Orban.